- - https://andisheh-nou.org -

کربلایی شدن با دلار ۷۰۰۰ تومانی

از مسئولان نیز باید پرسید چرا در شرایطی که کشور گرفتار جنگ همه‌سویه‌ی اقتصادی است و هزینه‌کرد درست یک دلار نیز دشمن را در رسیدن به اهداف شومش ناکام‌تر خواهد کرد باید میلیونها دلار ارز یارانه‌ای به جیب دولت عراق ریخته ‌شود، دولتی که نه در تحریم است و نه گرفتاریهای اقتصادی ایران را دارد؟!

مردم سالاریپس از آنکه امسال گروهی با دلار یارانه‌ای ۳۹۰۰ تومانی حاجی شدند، اکنون نوبت به گروهی دیگر رسیده است که با دلار یارانه‌ای ۷۰۰۰ تومانی کربلایی شوند.
به گزارش «مردم‌سالاری آنلاین [1]»، سردار حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور که ریاست ستاد مرکزی اربعین حسینی را نیز بر دوش دارد، ‌با بیان اینکه بهای روادید عراق برای زائران ۴۱ دلار است، گفته [2]: «با توافقاتی که با بانک مرکزی شده ‌با دلار بازار تعادلی قریب ۷۰۰۰ تومان به زائران داده می‌شود.» وی همچنین از کاهش هزینه‌ی بیمه برای زائران خبر داده و افزوده است: «به‌دنبال این هستیم در عراق فعالیتهای ماندگار انجام دهیم تا هرسال به‌دنبال ساخت زیر‌ساخت برای بناکردن موکب نباشیم.»
منبعی آگاه در بانک مرکزی نیز درباره‌ی این توافق گفت [3]: «این مبلغ به صورت اسکناس پرداخت نمی‌شود بلکه حواله‌ای از نیما با ‏نرخ نیما اختصاص می‌یابد؛ حال نرخ دلار در سامانه‌ی نیما هر چقدر باشد، با همان نرخ محاسبه خواهد شد. در حال حاضر نیز نرخ ‏دلار در سامانه‌ی نیما ۷۶۰۰ تومان است.»
اگر امسال نیز، بسان پارسال، دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در پیاده‌روی اربعین شرکت کنند، با توجه به بهای ۴۱ دلاری روادید این زائران، ۹۴ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار ارزِ یارانه‌ای و تقریباً نیم‌بها تنها برای روادید این زائران صرف خواهد شد؛ آن‌هم در زمانی که کشور با بحران ارزی دست‌وپنجه نرم می‌کند و با بالارفتن نرخ ارز و کاهش ارزش ریال بسیاری از کالاهای روزانه با افزایش سرسام‌آورِ قیمت مواجه شده‌اند. با همه‌ی این، دبیر ستاد مرکزی اربعین، شهریار حیدری، نیز با اذعان به این رقم گفته است [4]: «ما از بانک مرکزی و دولت تقاضا کردیم تا به زائران ارز تعادلی یا همان ثانویه اختصاص یابد. همچنین پیش‌بینی کردیم که اگر دو میلیون و ۵۰۰ هزار زائر امسال داشته باشیم، قریب به ۱۰۰ میلیون دلار نیاز است که حدودا همان نفری ۴۰ دلار می‌شود. سیاست ما خدمات ارزان و تسهیل در پیاده‌روی اربعین است.»
با توجه به این حجم ارزآوری که دولت عراق تنها از محل روادید زائران ایرانی دارد، وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که آیا روادید میان ایران و عراق حذف خواهد شد گفت [5]: «نه، آنها (عراقیها) موافق نیستند اما ما موافق این موضوع هستیم.»
اکنون، از این زائران باید پرسید که آیا امام حسین (ع) راضی است بخشی از هزینه‌ی زیارت شمای زائرش از بودجه‌ی همگانی و  بیت‌المال پرداخت شود؟ از مسئولان نیز باید پرسید چرا در شرایطی که کشور گرفتار جنگ همه‌سویه‌ی اقتصادی است و هزینه‌کرد درست یک دلار نیز دشمن را در رسیدن به اهداف شومش ناکام‌تر خواهد کرد باید میلیونها دلار ارز یارانه‌ای به جیب دولت عراق ریخته ‌شود، دولتی که نه در تحریم است و نه گرفتاریهای اقتصادی ایران را دارد؟! نیز چرا در زمانه‌ای که بخشهایی از ایران ویرانه است و بخشی از ایرانیان نیز در فقر و فلاکت دست‌وپا می‌زنند چنین پولهایی صرف زیارت شود.